duminică, 9 ianuarie 2011

Friptura din muschi de porc cu cartofi taranesti

Am facut aceasta friptura pentru pranzul de duminica.
Acest muschiulet de porc se spune ca e cea mai buna carne de la porc. In familie noi ii spunem pesti pentru ca si seamana acest muschi cu pestii.

Avem nevoie de:

2 bucati muschi porc (pesti)
1 morcov
1 legatura ceapa
o jumatate ardei rosu
cateva masline
10 catei usturoi
1 pahar vin
ulei de masline
sare, piper, boia de ardei, sare usturoi
bete frigarui

Pestii se spala, curata de grasime (daca au) si se sareaza, pipereaza, se presara boia si un praf de usturoi. Nu e asa ca seamana cu niste pesti?:) De aici si denumirea asta.
Se pun intr-o tigaie (tefal sa nu se prinda de fund) si se prajesc bine pe toate partile.
Cand s-au prajit se scot pe o farfurie si se taie in doua de-a lungul. Se pun din nou in tigaie si se prajesc in mijloc.Dupa ce s-au prajit se scot din nou pe farfurie.
Morcovii se taie fasii, ardeiul la fel, de la ceapa am folosit doar cozile, usturoiul se taie bucatele.
Intre cele doua bucati de carne se pune morcovul taiat fasii, ardeiul, cozile la ceapa verde, usturoiul si maslinele. Se prind cu bete de frigarui. Adaugam si paharul de vin, picuram si putin ulei de masline si dam totul la cuptor la foc mediu.Se lasa 45 minute dupa care se intorc pe partea cealalta.
Cand carnea s-a prajit uniform se scoate afara si se portioneaza.Noi am servit cu cartofi taranesti.

Preparare cartofi:

Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit si se decojesc.
Intr-o tigaie taiem 2 cepe mici si le calim,adaugam boia de ardei dulce dupa care adaugam cartofii taiati cubulete mici. Punem putina sare si delikat, patrunjel tocat si amestecam bine.
4 catei de usturoi se zdrobesc si se amesteca cu putin ulei de masline. Se adauga smantana iar mujdeiul astfel obtinut il turnam peste cartofi. Amestecam din nou bine si gata si cartofii.Se servesc alaturi de carnea fripta si daca doriti cu sos tzatziki (reteta Aici)
Pofta buna!!!

5 comentarii:

felis spunea...

Chiar seamana cu pestii... si ce metoda de pregatire... super reteta... Buna de notat...

mirela spunea...

CE APETISANTA!!!!PUP!!

Bianca spunea...

@Multumesc Felis. Nu e mare filosofie. Initial am vrut sa ii impletesc dar nu am putut pentru ca sunt prea scurti.
@Mirela pupici

sara & Miki spunea...

Apetisant, la porc renuntam greu, nu? Ramane cea mai buna leguma, cum se zice. Arata bine. Pupici!

Gabriela spunea...

woow ce bine arata,foarte apetisant,iar cartofii.....mmmm,pe toti i-as manca!pupicei!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons