duminică, 16 ianuarie 2011

Basbousa

Daca va plac prajiturile care se fac in mai putin de 30 minute aceasta e solutia!!
Aceasta prajitura isi are originea in Orientul Mijlociu. Daca va plac prajiturile dulci (gen Baclava) aceasta prajitura va va satisface gustul pe deplin.
Mie mi-a placut foarte mult cand am mancat asa ca am incercat sa o fac si eu. Se face extrem de usor, e foarte rapida si foarte buna.

Pentru o portie aveti nevoie de: (eu am facut doua)

2 pahare gris
un sfert pahar nuca de cocos
1 pahar lapte
o jumatate pahar unt topit (sau ulei)
1 pahar zahar
1 albus ou
2 plicuri zahar vanilat
o jumatate plic praf de copt
migdale sau alune, nuci

Sirop

2 pahare zahar
1 pahar apa
3 picaturi lamaie (eu am pus mai multa)

Puteti folosi orice pahar sau cana, singura grija e sa masurati toate ingredientele cu acelasi pahar si sa respectati intocmai cantitatile.
Ingredientele compozitiei se amesteca intre ele intr-un castron. Se toarna intr-o tava (nu trebuie unsa) nu mai gros de 1-2 cm (eu am intins mai gros pentru ca nu aveam la indemana tava mai lata). Tava se introduce in cuptorul fierbinte.Pana prajitura e la cuptor pregatim siropul.Zaharul, apa si lamaia se pun pe foc pana incep sa fiarba dupa care se lasa la racit.
Cand prajitura a capat o culoare maronie deasupra e semn ca e gata si se scoate afara din cuptor.
Se lasa la racit 15 minute.
Se portioneaza si se toarna siropul deasupra. Se aranjeaza migdalele si se lasa la racit. Nu va fie teama sa turnati sirpul, aceasta va fi absorbit foarte repede de catre blatul uscat.
Se serveste cu multa pofta:)) Foarte buna!!! Incercati.Normal nu trebuie sa iasa atat de groasa dar acum ce mai pot face:))
Pofta buna!!!

7 comentarii:

minoki spunea...

Buna! Mi-a placut mult blogul tau si, mai ales,ultima reteta. Eu sunt Minoki si te astept in vizita pe blogul meu http://armoniasimturilor.blogspot.com/
Sa ai o zi frumoasa!

Bianca spunea...

Buna Minoki. Multumesc de vizita. Am sa te vizitez si eu.

mirela spunea...

Daca are cocos,,,mmmm,nu conteaza restul,,,,este pe placul meu,,,,si cred ca-i tare buna.Te pup cu mare drag si-ti doresc Duminica frumoasa!!!

mandala spunea...

Buna, multumesc pentru idee chiar ma gandeam ce dulce sa fac pentru maine si
am gasit blogul tau "intamplator" si am sa incerc reteta de la tine.
Multumesc!

Bianca spunea...

@ Mirela multumesc.
@ mandala sa imi spui daca ti-a placut si cum ti-a iesit. E foarte simpla de facut nu?>?

Hanan spunea...

Buna, si mie imi place prajitura asta. Eu insa am alta reteta cu mai multa nuca de cocos si cu ingrediente putin mai diferite...promit ca o sa revin cu reteta cat de curand....merita incercata.

Abier Dawilah spunea...

@hanan .. the one with coconut is called Jauzia.. its arabic.. just like Basbousa..

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons