luni, 6 decembrie 2010

Pulpe de pui in vasul roman cu legume

De ziua mea am primit de la prietena mea cadou renumitul vas roman.
Dar nu era aceasta ce il am acum ci unul in care se fierb sarmalele. Si nu era cel pe care mi l-am dorit asa ca am asteptat pana a adus la magazin dinasta de care imi doream si l-am schimbat. Imi doream sa am unul mare in care sa incapa si un pui intreg si legume si am unul:) E asa de mare ca e cat chiuveta si cat gratarul de aragaz:))
Azi i-a venit randul sa gatesc in el.
Asa cum scrie si in insctruciuni vasul trebuie tinut 20 minute cel putin scufundat in apa rece (eu l-am pus in chiuveta plina de apa), iar deasupra am lasat sa curga apa pe capac. dupa care cand il introducem in cuptor o facem cu cuptorul nepornit si apoi aprindem focul si treptat ridicam temperatura.
Ce am gatit? Pulpe de pui cu legume.

Avem nevoie de:

5 pulpe de pui
500 g cartofi
2 morcovi
2 cepe
1 gogosar
cateva fire de patrunjelLink6 catei usturoi
1 ceasca vin
30 ml ulei aromat
condimet Za`atar
Legumele se spala si curata.
Cartofii i-am taiat in 4 si i-am asezat in vasul roman. Au urmat morcovii taiati rondele, dupa care am pus gogosarul si ceapa.Pulpele se spala si se condimenteaza cu condiment Za`atar (facut ca Aici) sau in lipsa lui cu sare si piper. Se aseaza in vasul roman deasupra legumelor.
Patrunjelul verde se presara deasupra impreuna cu usturoiul taiat rondele.Adaugam o ceasca de vin si stropim cu ulei aromat de masline (aici)Acoperim vasul cu capac si il dam la cuptorul initial neincalzit, apoi crestem temperatura treptat pana ajunge la maxim pentru 40 minute. Apoi dam capacul jos si mai lasam 15 minute la foc moderat.Se scoate vasul afara, pulpele se scot pe o farfurie iar legumele le-am mai pus inapoi pentru inca 10 minute.Pulpele se serversc cu garnitura de legume, cu mujdei de usturoi facut cu smantana si cu castraveti murati.Pofta buna!!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Am si eu unul identic si s a facut taree urat , sper sa inteleg cum se spala intr un final pentru ca nu este voie sa l atingi de detergent si cum nu este smaltuit sau lacuit cred ca o sa mi i au altul , face niste sarmalute fosrte bune dar se face urat rau.

Bianca spunea...

Darias,eu chiar l-am spalat cu detergent si cu sarma ca altfel nu s-a dus pe margine. Si chiar nu s-a ars rau. Pai ce are daca se face urat? da-i pace ca are vreme:)

giovanna spunea...

ce bun trebuie sa fi fost.... mmmm pe gustul meu mancarea asta. daca nu sunt smaltuiite nu e bine sa le speli cu detergent.intra in porii lui detergentul, se elibereaza in mancare al tura urmatoare.

Unknown spunea...

Arata delicios de bine Pulpitele tale cu tot cu legume! Pacat ca nu am vas roman:(.

yaya6 spunea...

ce bine arata si pulpa si legumele,eu am unul exacta ca al tau,dar nu fac decat samale i el,am sa incerc si carne,si eu dupa ce fac sarmalele miroase a sarmale vasul cateva zile ,asta nu-mi place la el,in rest e excelent

Bianca spunea...

Giovanna nu stiam. Dar iti dai seama ca l-am clatit foarte foarte bine. Trebuie sa mai citesc instructiunile pe toate partile ca le-am citit fugitiv:)
@Iulia pai cumpara-ti unul ca e 40 lei. Multumesc de vizita.
@Yaya ma gandesc sa fac si eu sarmale in el acum de craciun...acum sa vad daca imi si incap ca eu fac multe deobicei. Multumesc de vizita.

sara & Miki spunea...

Nu am inca acest vas roman... poate mi-l aduce Mos Craciu... Arata apetisanta mancarea facuta in el. Pup!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons