joi, 2 decembrie 2010

Iahnie de fasole cu de toate


Imi era pofta de o iahnie de fasole.  Asa ca m-am apucat si mi-am facut. O mancare cu adevarat romaneasca. 
Am facut in cantitate mai mare pentru ca oricine stie ca mancarea gatita in cantitate mai mare e mai gustoasa. Asa ca mi-am chemat si socrii la masa si am mancat in familie.

Avem nevoie de:

800 g fasole boabe
500 g carne porc (pulpa)
1 carnat afumat de casa
5 fire cabanos afumat
2 cepe mari
4 morcovi
o jumatate telina
1 gogosar 
300 g rosii pasate
piper, sare, delikat
boia de ardei, foi de dafin
ulei


Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte in apa rece.
A doua zi se taie ceapa si se pune la calit in putin ulei. Morcovii se taie rondele si teline tije.  Cand ceapa devine sticloasa se adauga legumele. Se mai lasa putin sa se inmoaie morcovii dupa care adaugam carnea taiata bucatele. Lasam sa se patrunda putin dupa care adaugam rosiile pasate si gogosarul. Punem putina boia de ardei si adaugam si fasolea. Completam cu apa cat sa o acopere si lasam sa fiarba. Adaugam si piper, delikat , putina sare si cateva foi de dafin.
Lasam sa fiarba cam o ora jumatate.
Carnatul si cabanosul se taie rondele si se adauga si el catre sfarsitul fierberii.
Se mai potriveste gustul cu sare daca e nevoie si cu praf de ardei iute daca va place.
Foarte buna aceasta iahnie de fasole.
Se serveste cu paine proaspata si cu ce muratura doriti, eu va sugerez sa o muncati cu varza murata sau cu castraveti murati.
Pofta buna!!!

1 comentarii:

Lia spunea...

Ma inscriu si eu la o portie.
Ce-mi place cum ai facut-o !

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons