joi, 23 decembrie 2010

Cornulete fragede cu gem

Pt colindatori am pregatit niste cornulete foarte fragede si gustoase. Este reteta mamei mele si erau cornuletele preferate ale tatalui meu.

Avem nevoie de:

1 kg faina
3 linguri zahar
400 g untura
un cub si jumatate drojdie dizolvata in 100 ml lapte caldut
un pic sare
2 oua

1 borcan gem (mai gros)
zahar cu aroma de vanilie

Din ingredientele de mai sus se face un aluat care se framanta de seara, se lasa la rece si a doua zise intinde pe masa, se decupeaza in patrate, se pune in mijloc gem, se ruleaza avand grija la capete. Se pun in tava pe hartie de copt si se coc in jur de 20 minute(pana se rumenesc).Cand le scoatem afara le trecem prin zahar pudra.
Sunt excelente!!! Fragede si aromate, se zdrobesc in gura.Ne plac foarte mult. Merita sa le incercati.
Va asteptam la colindat:)Pofta buna!!!

3 comentarii:

Carmen spunea...

Iti doresc un Craciun Fericit , un An Nou plin de sanatate ,bucurii si impliniri tie si familiei!
“La Multi Ani!”XO

Bianca spunea...

Multumesc la fel iti doresc si eu tie Carmen.

Anca (tort.personalizat) spunea...

Craciun fericit si La multi ani!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons