duminică, 21 noiembrie 2010

Prajitura Tosca

De mult ma tot pregatesc sa fac prajitura asta si doar acum am reusit:)
Mi-a placut cand am gustat-o mai demult la o nunta si nu stiam ce e si de ceva vreme am descoperit-o pe un blog asa ca mi-am salvat reteta si azi m-am pus pe treaba.

Avem nevoie de:(pentru tava 35X25)

8 oua
200 g zahar + 8 linguri pentru crema
100 g mac
50 g nuca cocos
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 plic budinca vanilie
1 plic zahar valinat
300 ml lapte
250 g margarina Rama
200 g biscuiti mai tari
200 g ciocolata
1 ceasca de cafea concentrata

Blatul:

Albusele se separa de galbenuse, se pun in bolul unui mixer si se bat bine spuma, apoi se adauga treptat 200 g zahar. Se adauga apoi nuca de cocos, macul, faina si prajul de copt.Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra (cam 20 minute)Crema:

Galbenusele se amesteca cu praful de budinca, zaharul vanilat , cu laptele si se pune pe foc. Se amesteca incontinu sa nu se prinda de fund si se lasa pana se ingroasa bine.
Se pune la racit. Cand e rece se adauga 200 g margarina si se amesteca cu mixerul.Crema se intinde uniform peste blatul racit.
Biscuitii se inmoaie putin in cafea (nu mult ca oricum ei se vor inmuia) si se aseaza peste crema.Ciocolata se pune intr-o cratita si se topeste. Eu am mai pus si putina cafea (cam 30 ml) si dupa ce am luat de pe foc am mai pus 50 g margarina.

Se toarna deasupra si se da la rece pentru 30 minute dupa care se taie cu un cutit cu lama uda.
Se poate decora cum doriti, eu am decorat cu niste bombonele dragute.Este o prajitura foarte reusita si gustoasa.Cu siguranta am sa o mai repet cat de curand.
Pofta buna!!!
Sursa

14 comentarii:

Cristina spunea...

Foarte buna prajitura, mama mea o face destul de des numai ca ea pune biscuiti parca Picknik deasupra.

Bianca spunea...

Cristina, eu zic ca e fix totuna ce biscuiti pui. Oricum se inmoaie de la cafea si crema. Eu aveam dinastia si asa ca i-am folosit.

Cakeni spunea...

Vai ce bine arata,trec pe la tine sa gust:D

Bianca spunea...

Haide Eni. Numai trebuie sa treci podul si esti la mine:))

sara & Miki spunea...

E o prajitura minunata. Asi veni sa servesc o portie ca nu am facut de ceva vreme. Pupici!

mirela spunea...

o bunatate,,,,fur si eu una...pupici!

Nina's Art Cake spunea...

Bianca draga, arata foarte bine prajitura ta! Cred ca o s-o incerc curand !Te pup!

Mariana spunea...

O ce buna trebuie sa fie!Eu mai nou nu sunt adepta prajiturilor cu crema(am fost,he,he)dar asta ma tenteaza,mai ai o feliuta mica,mica?
O saptamina minunata!

Camy spunea...

Arata super!
Si eu am vazut reteta asta pe un blog acum cateva zile si o am in plan pt viitorul apropiat :)

felis spunea...

Foarte bine arata... trebuie sa o incerc si eu...

alialexa2006 spunea...

arata criminal...felicitari

DAVELLA CULINAR spunea...

Buna draga Bianca! Bomboanele tale Raffaello m-au dat gata, iar prajitura Tosca e foarte tentanta! Si cand te gandesti ca am platit o gramada de bani pe 2 cutii de bomboane Raffaello pentru tortul meu Raffaello...hi!hi! Pupici Raffaellosi!

Gabriela spunea...

wow ce prajituura buuuna!vreau si eu!arata foarte bine!trimite si la mine!te rooog!pupik,o seara buna!

Agenda di Nico spunea...

Super prajitura asta ..nu-i lipseste nimic!
o seara buna!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons