vineri, 12 noiembrie 2010

Mamaliga cu branza de vaci

Idee de mancare:)

De cina am pregatit ceva usor si gustos. Mamaliga cu branza de vaci si smantana.
Mamaliga se face cum o faceti deobicei.
Eu pun apa pe foc, pun putina sare iar cand incepe sa fiarba adaug cu o mana faina de mamaliga (in ploaie) iar cu cealalta mana amestec cu o lingura de lemn. Pun atat de multa faina pana vad ca se intareste suficient.
Folosesc faina ungureasca care mi se pare cea mai buna faina de malai (Kukorica dara ).
Am aranjat mamaliga in farfurie si am pus langa ea branza de vaci.Peste branza am pus smantana din belsug.Mmmm o bunatate simpla de facut!!!Pofta buna!!!

6 comentarii:

Sarea in bucate spunea...

yummy:))bun bun:)

Anonim spunea...

Foarte bun , mancam odata la bunici asa ceva , inca mai fac seara pentru familia mea .Daca vrei intr o seara sa faci o mamaliguta, sa fierbi cate doua oua de persoana si sa pui intr un castron o lingura de margarina pe fund, pe fundul castronului desigur:))), deasupra ouale taiate bucatele , branza putin mai sarata tot bucatele , sa fie multicele ca sa fie bun, deasupra se pune mamaliguita aburinda.Eu fac asta in castron de fier ca sa l pot pune pe foc sa se topesca margarina , baietii mei il mananca in castron , si l paseaza , acum depinde de gust , dar e foarte bun . Daca ai chef , pofta buna.

Bianca spunea...

Suna bine Darias ce spui tu acolo...am sa incerc odata desigur. Mama mea facea gagau...asa ii spune pe aici...ceva simplu. pUnea putina untura intr-u vas de fier si punea mamaliga care a ramas cu o zi inainte si era rece si amesteca bine acolo sa se incalzeasca, punea niste sare si era bestiala!! Si noi tot din castron mancam. Pupici

geta spunea...

Cea mai buna mancare din toate timpurile!toti din familie o mancam cu placere!(sunt si norocoasa ca am pe cineva care imi aduce de la tara branza si smantana -adevarate)..n-am mancat de ceva vreme...ar trebui,nu?

Mariana spunea...

Bun,bun e de facut!demult nu am mai papat!Eu mai calesc kaizer putin tras,apoi pus pe mamaliga din farfurie(castron)apoi brinza de vaca-dar numai de casa- apoi din belsug smintina-si ea de casa- Apoi sa te tii tare!
O noapte linistita!

Bianca spunea...

Ma bucur ca v-am facut pofta si v-am amintit de mancarea asta traditional romaneasca:))
va pup

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons