marți, 21 septembrie 2010

Fideua

Aceasta este o mancare spaniola. Am mancat-o cand am fost in Barcelona, facuta de verisoara sotului meu. Mi-a placut foarte mult si am facut-o si eu acasa, asa sa imi aminteasca de frumoasa Barcelona si frumoasa Spanie.
Nu mi-a iesit chiar ca verisoarei mele deoarece a sunat telefonul si am uitat ca am dat focul tare si mi s-a cam parlit fideua :)) dar a fost foarte buna.
Nu am gasit nici creveti intregi si nici midii asa ca am cumparat creveti decorticati si carne de midii.Reteta e foarte simpla.
Avem nevoie de:

3 fire ceapa
2 ardei de diferite culori
150 g creveti
150 g carne de scoica
200 g surimi
200 g calamari
1 pachet fidea
sare
3 cuburi delikat cu gust de peste (eu l-am adus din Spania)
un plic sofran

Avem nevoie de o tigaie speciala de paella pentru acest fel de mancare dar in lipsa ei am improvizat si am cumparat o tigaie mai lata cu bordura inalta.
Ceapa se taie rondele si se pune la prajit in putin ulei. Cand s-a inmuiat putin se adauga ardeii taiati cubulete. Se mai lasa putin sa se rumeneasca dupa care se adauga fructele de mare(care erau congelate). Se lasa cam 10 minute sa scada toata apa dupa care se adauga fideua.Sofranul se pune la inmuiat intr-un pahar de apa impreuna cu delikatul de peste. Se amesteca bine (la foc tare) pana se rumeste putin dupa care se adauga 2 pahare de apa.Se ia tigaia de pe foc si se baga in cuptor pentru 15-20 minute pana cand fideaua este facuta.
Se serveste calda cu o salata prospata (asa am mancat in Spania) iar aici am mancat cu o muratura asortata.

Multumesc Cosmina de reteta, stiu ca te uiti la mine zilnic si te pup si imbratisez cu drag!!!

Si ca sa va faceti o idee ce am mancat eu in Spania va pun poze cu fideua facuta de verisoara:)
Care nu se compara cu a mea dar si a mea a fost mancabila chiar daca prezentarea nu e aceeasi.
Diferenta e ca ea nu a pus sofran si eu da. Eu am pus midii desfacute ea midii si scoici. Eu am avut creveti decorticati, ea intregi. Eu am avut si surimi .
Si acum pozele..Pofta buna!!! este foarte delicoasa!

2 comentarii:

Gabriela spunea...

Un adevarat deliciu culinar,eu sant fan fructe de mare asa ca am sa incerc reteta ta cat de curand.Abia astept...yammy,yammy!te pupik!

Anonim spunea...

Este vorba despre fidea banuiesc , tu ii zici fideaua vad , p sa incerc si eu , sperand ca nu are prea multe calorii, n am mai mancat asa ceva si sunt foarte curioasa, dar cum tot ce am facut dupa retetele tale a fost delicios, am incredere si de data asta , poop dulce!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons