vineri, 27 august 2010

Ketchup

Am ajuns sa fac si ketchup. Am avut mai multe rosii de gradina si nu stiam ce sa fac cu ele sa nu se strice asa ca le-am gasit intrebuintare.
Pentru o portie bunicica de ketchup am folosit:

3 kg gogosari
3 kg rosii
3 ardei galbeni
1 telina mare
frunzele de la telina
3 ardei iuti
13 cepe
6 linguri zahar
6 linguri sare
1 plic condiment oregano
Legumele se curata si se dau prin robotul de bucatarie (ca pe razatoarea mare ). Se pun toate la foc pe o plita pentru a nu fi in contat direct cu focul.Se condimenteaza dupa gust, puteti pune si alte condimente decat cele scrise de mine.Se lasa la fiert cam 3 ore dupa care eu am stins focul.
A doua zi am pasat toata compozitia cu mixerul vertical si am mai dat un clocot, am adaugat un plic de conservant dupa care am pus compozitia in borcane si sticle sterilizate in cuptor. Borcanele si sticele se pun sub paturi sa stea 2-3 zile dupa care se aseaza in camara.
Este foarte bun si cu siguranta mai sanatos decat cel din magazin.Se poate folosi si ca sos la paste, eu intentionez sa il folsoesc pentru ca are consitenta unui sos pentru paste.
Pofta buna!!!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Chiar ca ai facut o portie destul de buna.
Si e mult mai bine ca ai facut in casa este liber de aditivi, deci, mai sanatos.
Te pup.

Bianca spunea...

Daniela sper ca si copiilor sa le placa ca ei sunt mancatori de ketchup. Eu nu mananc decat la pizza ei mananca si la alte mancaruri.
Mi-a fost frica sa nu pun conservant sa nu cumva sa nu se strica.
Te pup si eu

Anonim spunea...

Eu m am hotarat, vin si te rapesc, te i au la mine ca prea esti buna la casa omului , faci de toate , e ceva ce nu sti sa faci?Esi grozava , sper sa fi si apreciata pe masura de cei care ti sunt aproape si pentru care faci toate lucrurile astea grozave,cu mare drag.

Bianca spunea...

Multumesc de complimente Darias!! Esti draguta. Nu sunt eu perfecta dar intr-adevar lucrurile le fac cu mult drag.
Te pup si weekend placut.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons