Astazi de amiaza am facut aceasta reteta.
Am ochit-o pe net de vreo luna de pe situl Ioanei si am zis ca trebuie neaparat sa o fac. Acum i-a venit randul, mai ales ca mugurii de pin si lipiile le-am primit din partea lui Nico careia ii multumesc inca odata pentru cadou.
Si plus ca am preparat si condimentul Za`atar care este foarte bun pentru asa ceva.
Avem nevoie de (pentru 4 portii):
1 kg pulpe inferioare (11 bucati am avut eu)
un sfert lingurita curcuma
3 linguri Za`atar
condiment pentru saorma optional(eu am uitat sa pun)
5 catei de usturoi
50 ml ulei de masline + 3 linguri ulei masline
4 cepe
4 lipii
4 lingurite muguri de pin
sare, piper
Ceapa se taie rondele. Cele 3 linguri de ulei masline se pun intr-o tigaie tefal si se adauga ceapa. Se condimenteaza cu sare si piper si se da focul mic amastecand din cand in cand pana capata o culoare aurie. Va dura vreo 40 minute. Intre timp se pregatesc pulpele. Luam condiment za`atar si punem peste pulpe, 50 ml ulei, usturoiul pisat, curcuma si masam bine sa intre condimentul in pulpe. Pulpele astfel unse se pun la prajit in cuptor pentru 40 minute intr-o tigaie.Cand sunt gata pulpele le scoatem afara si pregatim alte 2 tavi pe care punem hartie de copt si asezam lipiile peste care presaram ceapa caramelizata si cate 3 bucati de pulpa plus sucul din tava peste ele, astfel lipia va absorbi acest suc. Adaugam pe fiecare lipie cate o lingurita de muguri de pin si punem la cuptor pentru inca 10 minute.Se servesc calde , lipiile au rolul de farfurie dar eu totusi am mai pus pe farfurie.
E o mancare foarte buna, merita sa o incercati. E ceva deosebit:)
Pofta buna!!!
duminică, 25 iulie 2010
Pui cu ceapa caramelizata
21:22
Bianca
2 comments
2 comentarii:
buna papa,imi faci pofta! nu prea am mai dat pe blog zilele astea,am avut casa plina cu musafiri si timp pentru calculator,nu,plus nimic nou de postat,suntem cu bucataria in "facere",aragaz inca nu am..asa ca papam mancare rece si gratare:)sper sa-mi revin la normal cat de curand ,mi-e dor sa gatesc:))pup
Just me...si mie imi e pofta numai cand ma uit la poza:)) lasa ca mai e un pic si pui aragazul la locul lui si iti reiei bucataritul.
Te pup
Trimiteți un comentariu