sâmbătă, 24 iulie 2010

Mancare de ficat


Am inventat o mancare de ficat:) Deobicei fac tocanitza de ficat in ceapa (Aici) dar de data asta am zis sa schimb putin .

Asa ca avem nevoie de:

700 g ficat
2 morcovi

2 cepe

200 ml bulion

500 g cartofi mici
sare, piper
ulei
1 lingura amidon
patrunjel verde

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei impreuna cu morcovul taiat rondele. Cand s-a inmuiat putin se adauga cartofii si se mai amesteca vreo 10 minute. Se adauga o cescuta de apa si se lasa sa fiarba pt 10 minute.
Se adauga apoi ficatul si se acopera cu apa si cei 200 ml bulion. Se lasa la fiert pentru inca maxim 30 minute la foc mic.
Cand e gata se presara amidonul deasupra si se amesteca usor.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper (doar la sfarsit ca altfe ficatul se intareste) si se adauga paturnjelul tocat marunt.
Se serveste cu muraturi asortatate de sezon sau cu ce doriti.
Noi am servit si cu corn cu cascaval.
Pofta buna!!!

2 comentarii:

Olga spunea...

Am gatit dupa aceasta reteta si a iesit foarte bun. :)

Bianca spunea...

Si noua ne place mult ficatul in ceapa.
Ma bucur ca ai incercat reteta mea.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons