miercuri, 19 mai 2010

Salata cu legume si calamari

In Spania am incercat tot felul de mancaruri.
Mi-au placut foarte mult calamarii prajiti. Acolo se gaseau calamari la sac congelati care erau acoperiti cu un invelis de ou si faina . Nu trebuia decat sa vii acasa, sa incingi tigaia cu ulei, sa ii prajesti si apoi sa ii mananci. Costau 6 E si ceva kilogramul, pana in 7 E.
Am cautat si la noi aici (nu chiar in toate magazinele mari) si nu am gasit inele de calamari gata de prajit asa ca la ei, adica cu ou si faina pe ei. Am gasit doar inele de calamari congelate fara ou. La Auchan am gasit baghete de calamari, aceia aveau ou pe ei dar si ceva condiment care le-a stricat tot gustul. Asa ca am cumparat ambele tipuri de calamari, si cel bagheta dat prin ou si faina si cel congelat si l-am facut eu in ou si faina. I-am prajit in ulei incins
Oricum un tip de calamari am gasit vidati la punga si ies undeva la 10 E kg, costa 21 lei jumatatea de kg. Cei luati de mine din Auchan, la vrac costau 16 le kg.Preturi de romani:)
Cu calamarii prajiti am facut o salata cu legume.

Am pus :

putina salata verde
cateva frunze de varza chinezeasca
2 rosii
un castravete
1 ceapa verde
o jumatate ardei rosu
ulei masline
sare
otet de casaAm amestecat toate si am adaugat deasupra inelele de calamari prajiti (s-a luat oul de pe ele) si baghetele de calamari.E o salata foarte gustoasa.
Pofta buna!!!

3 comentarii:

giovanna spunea...

vai cati am mancat si noi cand sttaeam acolo. noua ne placeau in bagheta de paine cu maioneza. dar atati am mancat de am ajuns sa ne scarbim toti 3 de ei. dar acum in amintirea spaniei parca ca m-as incumeta la o portie.
te pusi

Mariana spunea...

Interesant si atit!
Sper ca mai pui ceva retete de la ei!
Imi trage cu ochiul piinea cu rosii, o voi incerca doar cu rosii din gradina mea si cu piiniuka facuta de mine!

Bianca spunea...

Mariana fa ca e tare buna.
Giovana in bagheta spui> Cu maioneza? Hmm..suna tare bine:)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons