miercuri, 19 mai 2010

Paine cu rosii (Pan con tomate)

Tot in amintirea Spaniei am facut de cina paine cu rosii - "pan con tomate". E o mancare simplu de facut, care in Spania se aduce la restaurant inaintea oricarei mancari.
Painea noastra nu e ca a lor dar am incercat sa o fac macar sa semene:)

Avem nevoie de:

cateva felii de paine

ulei de masline

3 rosii
sare

jamon ( e o carne uscata - practic e piciorul de porc care se usuca in Spania timp de 12 luni printr-un procedeu stiut doar de ei si apoi se scoate la vanzare portionat sau piciorul intreg)

Painea se prajeste pe o plita pe aragaz sau in toast. Rosiile se mixeaza cu mixerul vertical pana devin o pasta. Se adauga sarea. Peste painea prajita se adauga putin ulei de masline,dupa care se adauga pasta de tomate si jamonul taiat marunt. Normal ca nu toata lumea are hamon, acesta se poate inlocui cu o sunca sau salam. Sau pur si simplu fara carne.
E foarte buna aceasta mancare, am inteles ca in Spania e mancarea zilei aceasta "Pan con tomate" ei o mananca aproape zilnic.
Prezentarea nu e cea mai reusita pentru ca m-am grabit dar va asigur ca e foarte buna. Am inteles ca la Kaufland ar fi ceva paine asemanatoare cu a lor. Am sa merg sa caut si am sa va tin la curent:)Pofta buna!!!

5 comentarii:

Unknown spunea...

Este foarte bun, beneinteles eu fac fara jamon.
Incearca sa-i pui la rosii si usturoi pisat, sa vezi ce bun e.
A am uitat sa-ti spun in general la spanioli, mai ales cei in varsta, micul dejun consta din, paine prajita cu ulei de masline si optional se adauga rosiile.
Te pup.

Bianca spunea...

Multumesc Daniela de sugestia cu usturoiul. Cu siguranta imi va placea si cu usturoi deoarece suntem mancatori mari de usturoi:)
Imi place foarte mult painea facuta asa, eu nu am mancat pana sa merg in Spania. Oricum inca la noi uleiul de masline e o "delicatesa" si cam scump pt buzunarele si salariile noastre. La fel sunt si fructele de mare.

giovanna spunea...

hey
ma termini cu retele astea.
imi faci pofta.... si eu nu am timp de gatit. numai torturi si pasta de zahar fac::)))
de abia astept sa ne intoarcem odata in valencia sa mancam toate astea....

Anca spunea...

hmm hmmmmm si eu vreau trebuie sa-mi fac si eu :)

giovanna spunea...

ai raspuns la mine pe blog

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons