Am gasit acesta reteta cu o denumire "ciudata" asa ca am redenumit-o. E o mancare ideala de facut sambata sau duminica atunci cand avem putin timp sa stam in bucatarie. Nu ca s-ar face greu dar dureaza in jur de o ora toata pregatirea ei.
Avem nevoie de:
1 piept de pui
1 ceapa
2 morcovi
sare, piper, delikat
ulei de masline
(se poate pune si patrunjel sau marar..eu am uitat)
Pentru pireu:
6 cartofi
o bucata de unt
1 ou
150 ml lapte
50 + 50 g cascaval
50 g telemea (eu am pus urda)
sare
nucsoara (am pus dar nu imi place gustul)
Pieptul de pui si ceapa se taie marunt, si se caleste in putin ulei. Morcovii se dau pe razatoare si se pun si ei la calit. Cand sunt gata se aseaza intr-o forma rezistenta sau o tava de cupor.Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se indroduc in bolul unui mixer impreuna cu restul ingredientelor (ou, lapte, cascaval, urda, unt).Pireul astfel obtinut se pune peste primul strat. Se mai rade deasupra 50 g cascaval si se da la cuptor pana cand se rumeneste.Se servesc cu o salata asoratata sau muratura , cu ce doriti.
La mine asta a fost felul doi astazi, iar felul intai a fost ciorba de burta preparata ca AICI
Pofta buna!!!
duminică, 23 mai 2010
Mancarica cu pireu la cuptor
20:49
Bianca
7 comments
7 comentarii:
Interesanta reteta,o voi incerca.
Poti linistita Mirela sa o incerci ca nu e grea deloc si e si buna si consistenta.
Arata bine, cred ca e si foarte buna. Mie imi place gustul de nucsoara, insa trebuie pus putin doar pentru ca e prea puternica aroma.
Putina nucsoara am pus si eu dar nu mi-a placut deloc. Si chiar mi-am cumparat un plic nou de la Kotany sa mai incerc odata dar nu e pe gustul meu acest condiment,.
Yamii,ce gustos!Nici eu nu agreez in mod deosebit nucsoara
As incerca si eu mancarica asta. Dar cred ca fara nucsoara, mi-e teama ca n-o sa le placa.
Buna ideea.
Sigur le v-a place si alor mei! Pusa pe lista...mersi!
o zi buna!
Trimiteți un comentariu