luni, 8 martie 2010

Ostropel de pui

Astazi, 8 martie am asteptat niste musafiri. Cu ce? Cu ostropel de pui cu mamaliguta.
Foarte gustos.
Sa va spun reteta. Avem nevoie de:

4 pulpe de pui intregi
2 cepe mari
1 ardei rosu
150 ml vin alb
2 conserve rosii
5 catei de usturoi
putin cimbru, 3 foi de dafin
sare, piper
patrunjel verde
3 linguri de leiUleiul se pune intr-o cratita in care se pun pulpele de pui si se calesc vreo 10 minute pe ambele parti. Se adauga vinul si lasam sa fiarba am 10 minute. Pulpele se scot afara si in cratita introducem ceapa si ardeiul taiate marunt. Se calesc cam 5 minute. Adaugam apoi rosiile decojite (zdrobite cu o furculita) cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Lasam sa fiarba 5 minute dupa care punem pulpele , mai adaugam 100 ml apa si lasam la foc mic vreo 30 minute acoperit cu capac. Potrivim gustul cu sare si piper. La sfarsit tocam niste patrunjel si punem peste.Facem si o mamaliga si servim langa ostropel impreuna cu muraturi asortate.Un deliciu rapid de facut.
Pofta buna!!!

4 comentarii:

Cristina spunea...

Ce bunatate!

Flori spunea...

O sa incerc si eu varianta de ostropel cu suc de rosii. arata super bine!

Bianca spunea...

E foarte bun fetelor. Merita sa-l incercati.

Mariana spunea...

Ce bunatate,Bianca ai facut!
Si eu fac dar fara vin si f.putine rosii,atunci oare cum sa-l numesc?

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons