sâmbătă, 20 februarie 2010

Fasole frecata

Am facut aceasta fasole astazi si a fost o amiaza gustoasa.
Avem nevoie de :

600 g fasole boabe
2 cepe
boia
cateva linguri ulei
sare, delikat, foi dafin-optional
carnat

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte.
A doua zi se pune la fiert intr-o oala sub presiune impreuna cu sare si delikat pentru o ora.
Dupa o ora se strecoara iar apa se pastreaza.
Fasolea se zdrobeste cu mixerul pana devine ca o pasta ajuntandu-ne si de apa ce am pastrat-o pentru a o subtia.Cand a devenit pasta se pregaste o oala pe care se pune o strecuratoare iar fasolea se pune in strecuratoare si se amesteca energic cu lingura ajutandu-ne din nou de apa in care a fiert fasolea.
De aici si denumirea de fasole frecata fiindca fasolea trebuie trecuta prin sita pentru a fi fina si a nu manca invelisul de la fasole.Astfel invelisul de la fasole (hoaspe , gozuri li se spun aici) raman in sita si se arunca- (asta e ceea ce a ramas).Intr-o alta cratita se calesc cele 2 cepe in ulei. Se adauga boia. Fasolea rezultata se adauga peste si se mai fierbe 5 minute. Optional se pot pune cateva foi de dafin.Eu am scos si carnat afumat din borcan si am servit impreuna cu varza murata din butoi.
Pentru varianta de post se poate manca fara carnat.
O masa foarte gustoasa.
Pofta buna!!!

6 comentarii:

Mariana spunea...

Cred ca a fost tare gustoasa la cum arata!
Eu o dau prin masina de carne cu ciur mic!
Esti o harnicuta!

Bianca spunea...

Multumesc Mariana. Nu stiam ca se da prin masina de carne. Eu asa stiu sa o fac de la mama mea.

Sarea in bucate spunea...

MI-AI FACUT O POFTA,NU AM MANCAT DE MULT, EXACT CUM O FACE MAMA:))...ASA O STIU SI EU FASOLEA FRECATA MAI LICHIDA....AICI FETELE ROMANCE PE CARE LE STIU O FAC GEN PASTA BUNA DE UNS PE PAINE, BUNA SI ASTA...DAR CEA PE CARE AI FACUT-O TU , ESTE PENTRU MINE FASOLE FRECATA! VIN SI EU PANA LA TINE LA O PORTIE...MAI E?::)) TE-AM PUPAT!

Bianca spunea...

:) Mai am sigur ca am facut pentru 2 zile:)
Am vazut si eu ca fetele pun si usturoi in ea si o fac mai groasa..neah...eu asa o stiu de la mama mea si asa o fac.Te pup si eu

Luci GLIGOR spunea...

Mi s-a facut o foameeeeee.... Pentru cate portii sunt cantitatile ? Pe cand ficatei de pui cu cartofi rantaliti ?

Bianca spunea...

Luci..sunt pentru 8 portii. Mai am fasole daca chiar iti e foame:) Fac si ficatei de pui cu cartofi ranataliti daca vrei si te chem la masa. Ok?:P

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons