Nu am mai facut demult aceasta reteta. Mereu uit de ei ce buni sunt. Deobicei fac dupa paste cand de multe ori raman cu oua si atunci fac acesti cartofi.
Dar azi i-am facut,(noroc ca mi-a amintit Cristina de ei:) asa ca doua zile sunt asigurata cu mancarea de amiaza.
Nu stiu daca aceasta e retetea originala, asa ii facea mama mea si asa ii fac si eu.
Avem nevoie de:
in jur la 1,5 kg cartofi
6 oua
600 g smantana
50 g unt
sare
carnat afumat (optional)
Cartofii se fierb in coaja. Ouale se fierb tari cam 15 minute si se tin in apa rece pana la curatare. Cand cartofii sunt aproape reci se curata si se pregatesc pentru taiere.
Se ia o cratita mare si se pune untul pe fund. Se ia 1/3 din cantitatea de cartofi si se taie rondele. Se iau 2 oua si se taie rondele. Carnatul se taie si el rondele si si pune peste primul strat.(Carnat folosesc cand nu am alta carne langa ei). Sarez si pun smantana cu lingura. Pun al doilea strat de cartofi, ou, carnat, sare si smantana.
Pun ultimul strat de cartofi pe care pun ultimele oua ramase , sare si smantana. Fara carnat ca se usuca si nu e bun.
Se acopera cratita cu un capac si se introduce la cuptor pentru o ora.
Ii servim impreuna cu muratura, de data aceasta la noi au fost castraveti.Este o mancare consistenta si gustoasa.
Sunt si mai buni a doua zi reincalziti in cuptorul de la aragaz in jur la 45 minute.
Daca v-am facut pofta, treceti si voi la treaba:)
Pofta buna!!!
marți, 9 februarie 2010
Cartofi frantuzesti
20:14
Bianca
5 comments
5 comentarii:
Foarte buni cartofii. Si noua ne plac.
Draga mea esti o continua sursa de inspiratie si o gospodina harnicuta foc,daca as gati cat tine cred ca sotul meu ori ar avea un soc ori mi ar face o statuie in fata blocului,din zapada desigur,hahaha,esti extraordinara, cu drag Darias
Multumesc frumos de aprecieri Darias esti draguta.
Te pup
Sunt f buni cartofii.
Sunt foarte buni cartofii i—am incercat si eu.
Trimiteți un comentariu