vineri, 12 februarie 2010

Aperitiv cu fasole boabe si ton

De ceva timp am gasit pe net o reteta cu fasole si peste si azi i-a venit randul la probat.

Avem nevoie de:

500 g fasole boabe
1 morcov
cateva foi de dafin
sare, piper,maghiran
o cutie de ton in ulei
1 legatura patrunjel verde
2 cepe verzi
zeama la jumatate lamaie
6 linguri ulei
Fasolea se spala si se pune in apa cu o seara inainte. A doua zi se pune la fiert impreuna cu putina sare, cateva foi de dafin, maghiran si morcovul taiat rondele. Am fiert fasolea in jur de 50 minute.
Am scurs-o si am pus-o intr-un castron. Ceapa verde si patrunjelul le-am tocat marunt si le-am pus peste fasole. Cutia de ton am desfacut-o si adaugat-o in mancare impreuna cu sucul de lamaie. Am potrivit cu sare si piper si am amestecat compozitia cu ulei.

Gata mancarica. Buna si satioasa in caz ca va place fasolea si pestele.
Pofta buna!!!

1 comentarii:

Flori spunea...

Va multumesc frumos pentru vizita! Cu siguranta voi incerca si eu cateva retete de aici pentru ca arata foarte bine!
Mi-ar face mare placere sa facem un schimb de linkuri!
O zi frumoasa!
Flori (Bucataria Portocalie)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons