A fost ziua de nastere a socrului meu si maine ne-a invitat la masa. Si sa nu merg cu mana goala m-am apucat sa fac un tiramisu. Deobicei ii faceam tort de ziua lui dar acum am facut tiramisu.
Am reteta de la o prietena buna careia ii multumesc pentru ea.
Avem nevoie de:
400 g piscoturi
250 g crema branza mascarpone
250 ml frisca
5 galbenusuri
5 linguri zahar
3 cescute de cafea fara zahar
o esenta de rom
cacao pentru pudrat
Am reteta de la o prietena buna careia ii multumesc pentru ea.
Avem nevoie de:
400 g piscoturi
250 g crema branza mascarpone
250 ml frisca
5 galbenusuri
5 linguri zahar
3 cescute de cafea fara zahar
o esenta de rom
cacao pentru pudrat
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul. Se prepara frisca. Se toarna frisca peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare. Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele. Sau se poate construi intr-o forma detasabila de tort care are folie pe fundul ei. Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema.
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.
Se pudreaza cu cacao, si se lasa la frigider peste noapte.
Eu nu am avut un castron de yena dreptunghiular pentru a incapea toate compozitia, asa ca am pus piscoturile si crema in doua castroane dreptunghiulare de plastic.
Pofta buna!!!
8 comentarii:
Ce pofta mi-ai facut de tiramisu, dar trebuie sa fac pauza cu dulcele, sa mai treaca ceva timp de la sarbatori.
Pupici.
Foarte bine arata. N-am facut niciodata tiramisu, insa vazand la tine mi-am dat seamna ca nu e asa de greu. Sigur am sa fac si eu. Felicitari! Lop
Lop...este foarte gustos si se face foarte simplu. Incearca.
Daniela...hehe :)
Buna,ma numesc Elena,eu nu am un blog,nu reusesc sa imi fac,dar urmaresc multe bloguri,dintre care si pe al tau,si sunt uimita de ce realizezi.Tot eu ti-am scris si cele 2 retete de prajitura cu mere,sper sa iti placa.Iar pentru Tiramisu am o crema care o fac eu fara mascarpone.INGREDIENTELE SUNT : -100gr.smantana -2oua -200gr.frisca -4linguri zahar pudra -piscoturi cat cuprinde -cafea pt.insiropat piscoturile -esenta rom dupa gust -intaritor frisca -se freaca galbenusele cu 2linguri zahar pudra, -smantana se freaca si ea cu 2linguri zahar pudra -se bate albusurile bine,sa stea tepene, -frisca se bate cu intaritorul. se amesteca toate bine,si se momteaza TIRAMISU. POFTA BUNA!SPER SA VA PLACA
Multumesc Elena de pont. Cu siguranta e buna si reteta ta si se poate inlocui mascarpone cu smantana.
Albusele nu se la bag niciodata in tiramisu deoarece nu sta tzeapan tortul oricat le-as bate cu zahar. Am mai incercat iar a doua zi era moale compozitia ceea ce nu e bine pentru un tort. Dar cand faci tiramisu pt familie e foarte ok sa fie mai moale si nu se intampla nimic.
De ce nu reusesti sa iti faci blog? E foarte simplu.
Multumesc de vizita si lauda.
te pup
Salut, sunt Maria, mureseanca si eu, vreau sa-ti spun ca am facut aceasta reteta de vreo 20 de ori deja, are mare succes la noi.
Zilnic deschid blogul tau, fara nici o exceptie, iau idei si imi place ff mult pentru ca sunt explicate ca lumea (si pentru astia mai nepriceputi...)si folosesti, in general, ingrediente normale, cunoscute de toata lumea si care pot fi gasite usor.
M-am intins ca o placinta.....voiam sa-ti multumesc doar pentru blog, e un mare sprijin pentru mine.Te pup, daca-mi permiti o sa mai scriu, mai cer niste sfaturi.
Buna Maria. Ma bucur ca iti place blogul meu si retetele mele in special. In ultimul timp m-am cam lasat pe tanjeala cu gatitul pentru ca am inceput un regim alimentar, am fost tot plecati, acum la sf lunii mergem in concediu...deci sper sa gasesti in blogul meu, in retetele mele vechi tot ceea ce ai nevoie. Nici mie nu imi plac mancarurile complicate, cu condimente sofisticate. Imi place traditionalul si ador mancarea romaneasca.
Te pup , o zi buna.
Trimiteți un comentariu