marți, 19 ianuarie 2010

Penne cu piept de pui

Ce se poate gati repede atunci cand ai musafiri neanuntati? Spaghete, taitei, penne...eu am ales ultima varianta.

Avem nevoie de:

1 piept de pui mare
2 cepe
o jumatate ardei rosu
niste ciuperci
o jumatate legatura patrunjel
sare, piper, busuioc, cimbru, "12 condimente"
5 catei de usturoi
400 ml smantana
200 ml lapte
branza telemea razuita sau cascaval
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga pieptul de pui taiat bucatele si se amesteca vreo 10 minute pana se rumeneste. Se adauga ardeiul taiat marunt, si ciupercile. Se condimenteaza dupa gust, se adauga usturoiul pisat, patrunjelul tocat, smantana si laptele.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Pastele se pun la fiert si se fierb conform indicatiilor de pe cutie in apa cu sare si putin ulei pentru a nu se prinde de fundul oalei.

Pastele se strecoara si se clatesc cu putina apa, se aseaza in farfurii, se adauga branza telemea razuita si se pune sos deasupra.

E o mancare foarte rapida si foarte gustoasa si satioasa. Practic pana fierb pastele se face si sosul, deci totul nu dureaza mai mult de 20 minute.
Pofta buna!!!

5 comentarii:

Mariana spunea...

Super buneeee! Si eu voiam sa iau o punga mare de penne si nu mai am treaba; ca nu am avut de mult si eu fac tot asa ca si tine si ne plac mult de tot!
Te pup harnicut-o!pa,pa

Anonim spunea...

Foarte interesant si usor de facut. Merita incercata iute-iute.

Bianca spunea...

Ghiocel da, merita ca se face repede si e si gustoasa.

Bianca spunea...

Mariana incearca si tu. Combinatiile...le faci cum vrei tu.:) Imi place tare mult chipul blogului tau :)

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Interesant blogul tau!Felicitari!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons