duminică, 3 ianuarie 2010

Oua umplute

De revelion am facut oua umplute.

Am fiert 8 oua si le-am lasat in apa rece pentru a se curata mai bine.

Le-am taiat si am scos galbenusele afara. Am pus un pateu si o jumatate de ceapa rosie taiata marunt. Am mixat compozitia si am pus-o inapoi in oua.
Dintr-un galbenus de ou si putin ulei am facut o maioneza. Am pus smantana (cam 300 ml) si sare si am pus compozitia in farfurie langa oua.
Am decorat dupa bunul plac.
Anul trecut (cam inotau puii si ciupercutele in maioneza)
Puii i-am facut din cartof fiert, ciocul din morcovi fierti, ochii din masline, ciupercile din rosii. Sub rosii sunt oua umplute. Rosiile le-am prins cu scobitoarea.
Pofta buna!!!

4 comentarii:

Cristina spunea...

Ce idee buna pentru petrecerile copiilor! Dar cum de nu se vede scobitoarea din ciupercute? Si picatelele de pe ciuperci si aripioarele puilor din ce sunt facute? Si cum de stau capul, ciocul si ochii puisorilor?

Bianca spunea...

Nu se vede scobitoarea pentru ca nu am bagat-o asa de mult inafara sa se vada. Picatelele de pe ciuperci si aripioarele sunt facute cu maioneza dinauntru. Petele de pe rosii le poti face cu scobitoarea, eu asa am facut anul asta. Anul trecut le-am facut cu aia cu care se decoreaza torturile. Capul e tot cu scobitoare prins in ou, ochii si ciucul stau pentru ca sunt in cartofi si se pun usor..capul e din cartof fiert. Sper la ornat, nu e greu deloc.

Cristina spunea...

Îţi trebuie ceva talent ca să reuşeşti, zic eu... Şi răbdare, dar se merită. Abia aştept să fac.
Şi bulete vreau.:)
Felicitări pentru blog! Îmi place. M-am mai inspirat şi alteori.

Bianca spunea...

Nu cred ca iti trebuie talent...eu chiar nu sunt talentata la decoruri :)
Multumesc pentru aprecieri.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons