Tot aperitiv la Craciun am facut rulada de carne.
Avem nevoie de:
300 g carne tocata
1 felie de paine
sare, piper
1 ou crud
7-8 catei usturoi
o jumatate ardei rosu
150 g sunca sau parizer
2 oua fierte
100 g cascaval
Carnea tocata se pregateste ca pentru chiftele. Paine se inmoaie in apa calda dupa care se pune peste carne. Se condimenteaza cu sare si piper , se adauga oul, usturoiul pisat si se amesteca.
Cascavalul, parizerul si ardeiul se taie cubulete.
Pe o folie de aluminiu se intinde carnea tocata sa fie cat o tava de cozonac. Peste carne se presara parizerul, ardeii si casvavalul taiat. Prin razaoare se dau cele 2 oua fierte. Astfel facuta, rulada se ruleaza cu ajutorul foliei si se introduce la cuptor pentru o ora.
Trebuie sa fie rumenita bine deasupra. A mea nu s-a rumenit tare pentru ca am dat aragazul pe minim.
Cand e gata se scoate afara , se curata de folie si se lasa la racit. Se taie felii.
Este foarte gustoasa ca aperitiv pe un platou alaturi de alte aperitive.
Pofta buna!!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu