miercuri, 2 decembrie 2009

Pilaf de orez cu ciuperci

O cina foarte simpla si usoara.

Avem nevoie de:

200 g orez
1 ceapa
amestec de morcov cu patrunjel din borcan(sau un morcov mic si patrunjel date prin razatoarea mica)
gogosar pus in borcan pentru iarna (sau un ardei rosu)
5 ciuperci champinion
cateva ciuperci ciobanesti de munte
frunze patrunjel
2 linguri ulei
delikat
Ceapa se caleste in putin ulei. Cand e calita adaugam 2 linguri de gogosari, 2 linguri morcovi cu patrunjel si ciupercile taiete marunt. Lasam 5 minute sa se rumeneasca dupa care adaugam orezul spalat in mai multe ape.
Adaugam apa sa acopere bine orezul , delikat si lasam sa fiarba cam 25-30 minute avand grija sa amestecam din cand in cand sa nu se prinda de fund.
Luam niste frunze de patrunjel, le tocam si le punem deasupra.
Am servit impreuna cu gogonele murate.
E o mancare uoara, rapida si foarte gustoasa.
Pofta buna!!!

1 comentarii:

Danniel spunea...

Pare ușor chiar și pentru bărbați. Voi încerca și eu cu siguranță acest pilaf. Am ajuns aici căutând: „mâncăruri ușor de gătit” și îmi place blogul :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons