luni, 28 decembrie 2009

Ciorba aita cu litere

Zilele trecute am facut si o ciorba aita

Cum am facut-o? Simplu
Avem nevoie de:
3 morcovi
1 patrujel
o jumatate gulie
o jumatate telina
o ceapa
o pulpa de pui intreaga
cativa catei de usturoi
tarhon din otet
paste fainoase (litere alfabet)
2 oua
200 g smantana
putin lapte
sare, delikat(Knor).

Pulpa se spala si se pune la fiert intr-o oala de 3 l. Se curata spuma si la cca 20 minute se adauga legumele taiate cubulete. Se adauga sare si delikat (Knor)
Cand carnea e fiarta se adauga pastele si se lasa la fiert cam 10 minute.
Se adauga tarhonul taiat marunt si putin otet din borcan. Se piseaza usturoiul si se adauga in ciorba. Albusele oualor se adauga in ciorba in ploaie. Pulpa de pui se scoate afara, se curata carnea de pe os si se pune inapoi in ciroba.
Se mai lasa la fiert 5 minute si se stinge focul.
Din cele 2 galbenuse se face o dresatura in care se adauga smantana si putin lapte.
Aceasta se toarna peste ciorba si se amesteca.
Se serveste calda, cu adaos de smantana.

Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons