duminică, 22 noiembrie 2009

Pui la tava

Daca e duminica se impune o mancare putin mai sofisticata nu? Ca doar avem timp sa o pregatim...se presupune.
Azi am facut pui la cuptor, pui la tava cum ii mai spun eu.

Avem nevoie de:

1 pui de 1,5 kg
1 capatana usturoi
50 g unt
cateva fire de patrujel
200 ml vin
200 ml ulei
200 ml apa
1,5 kg cartofi
sare, piper, delikat
Puiul se spala si curata. Usturoiul se curata si jumatate din el se piseaza si se amesteca cu patrunjelul si untul.
Puiul se pune in tava de aragaz . Se condimenteaza cu sare si piper. Apoi se cresteaza cu un cutit pe toate partile si se baga compozitia de unt in interior pana se termina.
In tava se adauga 200 ml vin, 200 ml ulei, 200 ml apa si se introduce tava la cuptor pentru o ora buna.
Dupa 30 minute puiul se intoarce pe partea cealalata pentru a se rumeni frumos.

Ca si garnitura am facut cartofi la cuptor, i-am curatat, taiat cubulete, i-am fiert 7 minute , dupa care i-am scurs de apa. Am adaugat pe ei delikat de la knor.
Cand puiul a fost gata, am scos puiul si in uleiul ramas am pus cartofii pentru 10 minute intorcandu-i pe toate partile.

Am servit puiul cu acesti cartofi si cu mujdei de usturoi facut cu sana.

Este o mancare excelenta.

Pofta buna!!!

5 comentarii:

Silvia spunea...

Ma bucur ca am mai gasit pe cineva din Tg Mures in blogosfera! :) Te-am adaugat pe listuta mea, si o sa te vizitez! Saptamana usoara!

Cristina spunea...

Foarte apetisant puiul tau. Cel mai mult imi plac aripioarele. Si pielea rumena si...nesanatoasa dar gusoasa.

Bianca spunea...

Cristina aripioarele le mananc ca trebuie din pui. Eu sunt adepta pulpelor...fara pielita daca se poate:)
Silviama bucur ca m-ai vizitat, te-am adaugat si eu in listuta mea.

Sarea in bucate spunea...

PUI AM FACUT SI EU DUMINCA, DOAR CA UMPLUT!ORICUM AR FI PREPARAT...E BUNNNNN!

Maria spunea...

Ce usor se face puiul la tava! Imi place si garnitura ... sa va fie de bine !

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons