Fiind duminica am avut destul timp de gatit si de pregatit mancare. Asa ca am scos iepurele pe care il aveam in congelator si m-am apucat sa il pregatesc. Nu am gatit niciodata iepure, nici macar nu gustasem deci nu stiu ce gust are. Reteta mi-a dat-o amica Silvia care m-a asigurat ca iepurele pregatit in acest fel este delicios.
Aveti nevoie de:
1 iepure (al meu a avut 1,5 kg)
o jumatate de praz
2 cepe
3 rosii
1 ardei
2 morcovi
o jumatate telina
1 patrunjel
500 ml bere
3 linguri mari de faina
ulei de masline
sare, piper, boia
rozmarin
6 catei de usturoi mari
Iepurele se portioneaza si se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin si boia. Se lasa intr-un castron cu condimentele sa intre in el. ![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIi786Lxexzk8WYN7bs0E0F1UzU-83TPErOq2VJIQuxN5sbnjnlIQblBhSgKedWyvYJu-QTogZuO1EF6rFN11KGS-ZBhw4txgp2u20hDfqY0AlAb11Z_sgUl7we6wLj6tpCPsMuh_MeXmS/s200/100_3732.JPG)
Intre timp taiem legumele marunt, prazul rondele si restul cubulete.
Luam o tigaie in care punem putin ulei de masline si prajim iepurele care a fost dat prin faina in prealabil. Lasam cateva minute sa se rumeneasca pe ambele parti
dupa care adaugam legumele taiate si berea. Lasam sa fiarba si cand a inceput sa fiarba mai adaugam condimente (eu am mai pus putin delikat de legume si rozmarin) si punem toata compozitia intr-o tava de aragaz si o dam la cuptor.
La mine s-a facut iepurele intr-o ora jumatate la foc moderat, poate pentru ca am avut ca si garnitura cartofii cu sunculita la cuptor (http://biancams76.blogspot.com/2009/11/cartofi-la-cuptor-cu-sunculita.html ) si probabil au luat din puterea focului. Am mai picurat putina apa pentru ca berea s-a evaporat.
Din cand in cand am mai amestecat in friptura si am intors bucatile sa se faca pe toate partile.
Am servit cu cartofi cu sunculita si cu castraveti murati.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1BsWrJIdo5LTJRkplgVfVWQoBpiXK5Walo5xUqmYaoXsD-ldj-ZIrAGntL8KCk2uzUw__AU-L7OnIWp8shOefPIoLSvAHIKTj13K5ZtTYUBSxMZO9h2eiTkFPZo215gJ-3m0Tf1brJb1Z/s200/100_3768.JPG)
Multumesc pentru reteta Silvia .
Pofta buna!!!
2 comentarii:
Si zii asa, ati avut suflet sa-l mancati pe bietul iepuras? Eu am avut un iepure timp de 4 ani si de aceea nu-mi imaginez iepurele decat ca si animal de companie.
Pai era primit de la o matusa a sotului si am spus sa incerc si eu sa vad cum e carnea de iepure la cuptor. Si am vazut:)
Trimiteți un comentariu