luni, 16 noiembrie 2009

Ficat in ceapa


Este o mancare care noua ne place foarte mult si este foarte usor de facut, atata ca necesita putin timp sa stai langa ea. Plus ca este o mancare ieftina avand in vedere cat costa un kg de ficat.

Aveti neovie de:

5 cepe mari
o jumatate de kg ficat de pui
sare, piper
putin ulei


Ceapa se curata si se taie solzi. Se pune intr-o cratita in care se caleste in putin ulei pana se face maronie (atentie, folositi o oala cu fund dublu). Amesecati des pentru nu a nu se prinde pe fund. Cand ceapa a devenit maronie, adaugati ficatul de pui spalat in prealabil in mai multe ape. Amestecati si turnati 100 ml apa si lasati la fiert vreo 20 minute. Daca acoperiti cratita si sosul vi se pare prea subtire adaugati vreo 2 linguri de faina la sfarsit amestecand usor. Inainte de a stinge focul tocanita se sareaza si se pipereaza pentru a nu se intari ficatul la fierbere.

Noi servim cu pireu de cartofi si muratura. Se poate servi si cu paste.

Pofta buna!!!

2 comentarii:

F spunea...

Buna seara,ma bucur sa mai vad bloggeri si din orasul meu:) Doamna Bianca mi-ar placea daca ati fi si dvs unul din cei 100 de autori al "proiectului" 100 Ro ,si ne-ati arata niste retete pe blog,inca nu avem as ceva prin articole.Pe de alta parte daca v-ati alatura si dvs am fi deja 4 persoane din Mures,mai este o tanara din tudor,si o femeie din reghin,plus creatorul blogului,adica eu.Astept sa imi trimiteti o adresa de mail prin formularul din blog,sa va pot trimite invitatie de autor.Bafta!

Bianca spunea...

bianca.ms.76@gmail.com e mailul meu pe care il puteti folosi cu orice ocazie. Poate imi dati mai multe amanunte acolo.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons