miercuri, 25 noiembrie 2009

Cartofi cu sunca si ciuperci la cuptor

Daca tot mi s-a acrit zeama de varza (moarea) am profitat de ocazie sa fac cartofi cu sunca la cuptor.


Avem nevoie:

cativa cartofi (eu am pus 7) potriviti
3 ciuperci champinion
3 felii de sunca
1 ceapa
branza topita sau cascaval
sare, piper, busuioc
patrunjel verde si ardei rosu pentru decor

Cartofii se fierb in coaja si se lasa putin la racit. Se scobesc cu o lingurita si se lasa doar coaja avand grija sa nu se rupa.
Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o lingura de ulei. Adaugam ciupercile taiate marunt si le lasam putin sa se prajeasca. La sfarsit punem sunca si mai lasam 5 minute. Condimentam cu sare, piper, busuioc. Turnam compozitia peste cartofii scobiti si amestecam cu mixerul a se faca o pasta omogena.
Cu aceasta pasta umplem inapoi cartofii.
Asezam cartofii intr-o tava de cuptor, punem deasupra cascaval sau branza topita. Decoram cu frunza de patrunjel si ardei rosu.
Punem la cuptor pentru 20 minute.
Ii servim calzi cu zeama de varza (moare)- http://biancams76.blogspot.com/2009/10/varza-murata-in-butoi.html
Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons