luni, 5 octombrie 2009

Orez cu legume

Sambata vroiam sa fac orez pentru amiaza langa snitele din piept de pui. Fiicei mele ii place foarte mult orezul "rosu" cum ii spune ea..adica dupa ce il fierb in calesc putin cu o ceapa si boia.

Silvia, prietena mea care are si ea blog tocmai a postat o reteta de orez asa ca m-am apucat sa incerc reteta ei si nu mi-a iesit rea deloc:). Am mai adaugat si scos pe ici pe colo ceva :)
V-o impartasesc si voua, in franceza ii spune "riz cantonais" dar in romaneste eu ii spun orez cu legume:).
Pentru 4 persoane cam pentru 2 zile aveti nevoie de:

250 g orez
1 morcov mare
1 ceapa alba
2 cepe verzi (cozile doar)
6 linguri mazare verde congelata
200 g ciuperci champinion (eu am pus doar picioare)
4 felii de sunca
2 oua
ulei, sare, piper

Orezul se pune la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare.

Intre timp se pregatesc legumele astfel: Se taie morcovul cubulete, se adauga mazarea si se calesc in putin ulei, dupa care adaugam si ciupercile taiate marunt si adaugam cam 100 ml apa. Lasam la foc mic cam 15 minute mestecand din cand in cand.

Se condimenteaza cu sare si piper (nu prea mult piper ca piperul prajit e mai tare ca cel care se pune direct in mancare si nu se prajeste)

Ceapa alba se taie marunt si se caleste in putin ulei impreuna cu sunca intr-o alta tigaie apoximativ 5 minute.

Ouale se bat, se adauga un praf de sare si putin piper dupa care se adauga frunzele de ceapa (taiate marunt) si se pune la foc pentru a face o omleta care se taie in doua pentru a o intorce si pe partea cealalta, dupa care se taie marunt si se adauga peste legume.


Orezul cand e fiert se scurge si spala sub jet de apa, se adauga legumele (mazarea, morcovul cu ciupercile, ceapa cu sunca si omleta),

se amesteca si se condimenteaza dupa gust daca mai e cazul.

Se aseaza in farfurie in forma rotunda pentru a fi mai aspectoasa:


A iesit o mancare foarte gustoasa, aspectoasa datorita culorilor vii ale legumelor (avem alb, galben, verde, portocaliu), am mancat-o impreuna cu snitele din piept de pui facute in ou si faina si cu salata de varza proaspata.

Pofta buna!!!

1 comentarii:

Silvia spunea...

Super arata, ti-a reusit f bine !

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons