sâmbătă, 12 septembrie 2009

Fasole la borcan pentru ciorba de fasole

Obisnuiesc sa pun pentru iarna fasole la borcan sau congelator pentru ca iarna nu doar ca fasolea e scumpa dar nu are nici acelasi gust ca fasolea de vara, rosiile la fel deci prefer sa pun vara pentru iarna pentru ca stiu ca acestea nu sunt tratate cu nimic (sunt din gradina socrilor mei).
Pentru a pune cateva borcane de fasole pe iarna aveti nevoie de:
2 kg fasole pastai
2-3 cepe
4-5 morcovi
2 patrunjei
1 telina mare
1 gogosar
2 kg rosii
conservant
300 ml ulei

Se curata legumele si se taie cubulete sau cum doriti sa le serviti in ciorba. Fasolea se spala si se taie la dimensiunea dorita.
Prima data se pune uleiul intr-o oala si se caleaste ceapa. Cand aceasta este calita solzi se adauga legumele taiate. Se lasa vreo 10 minute amestecand din cand in cand. In acest timp punem apa intr-un alt vas si punem la clocotit sa introducem rosiile pentru a le decojii.Dupa decojire rosiile se taie marunt si se pun peste legume. Lasam sa fiarba inca cateva minute dupa care adaugam fasolea taiata. Mai punem niste frunze de telina/ patrunjel la alegere. Sare si alte condimente eu pun in ciorba iarna cand deschid borcanul.

Dupa ce s-a inmuiat putin fasolea stingem focul si asezam in borcane. Deaspura se pune conservant, se pune capacul si se pune pe raft in camara.

Iarna, desfac borcanul si pun compozitia in apa , adaug condimente, usturoi, frunze patrunjel si..vezi reteta de ciorba fasole :)
Din compozitia de mai sus mi-au iesit 3 borcane: unul de 720 ml si doua de 1,7 l (pentru ciorba in oala de 5-6 l)


Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons