sâmbătă, 19 septembrie 2009

Ciorba de fasole boabe

Este una din preferatele noastre, cand fac ciorba de fasole nu mai fac felul doi deoarece o mancam cu paine si ceapa rosie.


Pentru a prepara o ciorba pentru 2-3 zile aveti nevoie de:

300 g fasole boabe
2 morcovi mari
1 patrunjel
1 telina
1 ceapa
500 g kaizer, piept de porc, coaste sau orice carne afumata doriti
500 ml bulion
tarhon in otet
bulion
sare
putina faina , ulei



Fasolea se pune la inmuiat in apa seara dinaintea prepararii pentru a nu face gaze la stomac. Se pune fasolea intr-un bol si se acopera bine de apa deoarece aceasta isi dubleaza volumul si sa stea in apa.
A doua zi o scurgem apa de pe fasole si o punem la fiert impreuna cu putina sare si vreo 3-4 l apa . Curatam legumele (morcovii, patrunjelul, telina) si le dam prin robotul de bucatarie sau prin razatoare. Dupa vreo 30 minute de cand a inceput sa fiarba fasolea adaugam si legumele astfel taiate si pieptul de porc bucata intreaga.

Lasam sa fiarba pana cand sunt fierte toate, scoatem bucata de piept afara si o lasam sa se raceasca dupa care o taiem fasii si o punem inapoi in ciorba.

Separat facem un rantas pentru ciorba (putin ulei si 2 linguri de faina..lasam sa capete putina culoare peste care turnam bulionul) lasam sa fiarba si cand a inceput sa fiarba turnam peste ciorba.

In ciorba mai adaugam tarhon taiat marunt (eu am folosit din borcan pus cu sare si otet) si am pus vreo 2 linguri si din otetul in care a stat tarhonul. Saram dupa gust, dam inca un clocot si gata.

O mancam cu paine proaspata si cu ceapa rosie taiata felii cu sare si un stop de ulei.

E excelenta.


Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons