De cina am gatit chiftele de dovlecel. Anul trecut am gasit reteta intr-o revista si de atunci pot spune ca in sezon fac cand am timp deoarece ne plac foarte mult.
Pentru o portie sanatoasa de chiftele aveti nevoie de:
2 kg dovlecei
2 morcovi
2 cepe
3-4 felii de paine
faina
4 oua
1 legatura patrunjel
1 capatana usturoi
sare, delikat
ulei pt prajit
Dovleceii se curata de coaja si se dau prin robot sau razatoarea mare. Se sareaza si se lasa deoparte cam 20 minute.
Curatam si usturoiul sa fie pregatit..o caciulie intreaga si il zdrobim. Punem feliile de paine la inmuiat in apa.
O sa vedeti ca din cele 2 kg nu mai ramane mare lucru :)
Dupa ce am terminat de stors adaugam si painea (stoarsa si ea), ceapa si morcovul calit, usturoiul, ouale, condimentam dupa gust (eu am pus delikat de la Knor pt ca il folosesc mult in mancare) si tocam marunt o legatura de patrunjel si o adaugam in compozitie.
Amestecam totul si dupa cat e de consistenta sau nu adaugam faina. Eu am adaugat ca altfel se imprastia in tigaia cu ulei.
Punem intr-o tigaie ulei si punem chiftele la prajit.
Se scot intr-un castron care are la fund hartie sa absoarba uleiul in plus.
Sunt delicioase, se mananca asa goale fara paine, fara nimic..cu legume sau muratura dupa preferinte.
Pofta buna!!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu