marți, 11 august 2009

Pizza casei

Pentru a prepara o pizza in casa, fara nici un fel de nume aveti nevoie de:

Pentru aluat(pentru o tava de aragaz)

300 g faina, 3 linguri ulei, 250 ml lapte caldut, 15 g drojdie, putina sare. Se face un aluat , drojdia se dizolva in lapte si se lasa la dospit vreo ora.
Intre timp ne putem apuca sa pregatim ceea ce dorim sa punem deasupra pizzei.

Eu fierb 2-3 oua si le tai marunt , tai sunca si salam felii subtiri, pun ciuperci din conserva (cam o cutie la o tava), pun legume congelate (mix), rosii crude pt aspect, ardei .. rad cascaval si branza de burduf daca am.

Cand aluatul a dospit, il mai frantam putin pe masa cu putin ulei dupa care il intindem si punem in tava ( nu mai e necesar sa punem ulei).


Taiem marunt si calim in putin ulei 2-3 cepe pana devin sticloase, dupa care adaugam si sunca si salamul sa se rumeneasca putin. Aceasta compozitie o punem primul strat deasupra pe pizza. Se mai poate pune in aceasta compozitie si putin bulion ..depinde cum doriti.


Apoi punem ouale, ciupercile, mixul de legume congelat, rosiile taiate rondele, masline daca va plac iar la sfarsit se presara cascaval sau branza . (se poate folosii orice combinatie deasupra)

Se baga tava la cuptor si se lasa la foc potrivit vreo 45 minute. Se incearca aluatul cu o furculita inainte de a o scoate.


Mie imi place foarte mult acest aluat pt ca dupa cantitatea de faina pt aluat si tava pe care o folosesc nu iese gros si cum se adauga si ulei pt framantarea lui iese chiar crocant.


Uita-ti cum arata o felie:



Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons