duminică, 9 august 2009

Pastrav prajit in malai cu cartofi rumeniti

Pt a face pastrav cu cartofi rumeniti (4 portii) aveti nevoie de:

4 pastravi de marime medie, faina de malai, ulei pt prajit, cartofi rosii (1 kg) , mozarella, morcov, parunjel pt decor , lamaie , smantana si usturoi pt mujdei.
Mai intai se curata si spala pestele, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o farfurie intinsa se pune faina de mamaliga dupa care se trece pestele condimentat prin ea, apasand bine pentru ca faina sa acopere pe ambele parti.
Intr-o tigaie se pune niste ulei si se pun pestii la prajit la foc redus.
Pentru garnitura am preferat o reteta primita de la o cunostiinta. In timpul cat se prajeste pestele, se curata cartofii de coaja si se pun la fiert, taiati in 4 . Se fierb cca 7 minute, dupa care se scurg de apa si se condimenteaza cu sare, boia, si delikat de la knor. Se pune tigaia cu ulei la foc (eu am dinaceea rotunda cu sita) si sa pun cartofii acolo si se mai prajesc vreo 5-7 minute pana prind o crusta aurie.
Cand sunt gata se scot din ulei, se pun si farfurie si se presara mozarella.



Dupa ce s-a prajit pestele pe ambele parti la foc minim se pune in farfurie peste care se pune niste felii de lamaie.

Se orneaza farfuria dupa bunul plac.



Pentru a da savoare mancarii eu fac si mujdei .

Curat usturoiul, il zdrobesc, pun sare si amestec cu ulei pana se face ca o maioneza. Cand e gata, adaug smantana sau sana .... sau din ambele cate un pic..atat cat sa nu piste foarte tare.



Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons