Pagini

luni, 7 noiembrie 2011

Pere in sos de vin

Daca a fost duminica trebuie sa fie si un desert pe masura nu? Cu toate ca in ultima saptamana s-au cam inmultit deserturile :))  nu m-am rabdat sa nu fac si acest desert minunat. Nu pot sa va spun decat ca e BESTIALLL!!! si se face foarte simplu.
Asa ca daca doriti sa il faceti aveti nevoie de:

6 pere
350 ml vin (dulce)
130 g zahar vanilat
2 batoane scortisoara
1 jumatate lingurita nucsoara
sucul de la o lamaie


inghetata


Vinul se toarna intr-o cratita incapatoare (unde sa incapa toate perele) si se adauga zaharul vanilat, scortisoara, lamaia stoarsa si batoanele de scortisoara.
Se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga perele. Se da focul pe minim si se lasa sa fiarba timp de 30 minute acoperite cu capac. Dupa 30 minute se intorc si se mai fierb inca 30 minute.
Se scot afara si se pun intr-un castron in timp ce lichidul ramas se fierbe la foc iute inca vreo 10 minute pana se ingroasa (fara capac).
Asta e tot!!!
Se serveste pe o farurie alaturi de sosul de vin delicios si alaturi de cateva globuri de inghetata.
Mmmm...un deliciu!!!
Merita sa il incercati, nu veti regreta.
Arata tentant nu?:))
Pofta buna!!!

10 comentarii: