De mult ma tot pregatesc sa fac prajitura asta si doar acum am reusit:)
Mi-a placut cand am gustat-o mai demult la o nunta si nu stiam ce e si de ceva vreme am descoperit-o pe un blog asa ca mi-am salvat reteta si azi m-am pus pe treaba.
Avem nevoie de:(pentru tava 35X25)
8 oua
200 g zahar + 8 linguri pentru crema
100 g mac
50 g nuca cocos
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 plic budinca vanilie
1 plic zahar valinat
300 ml lapte
250 g margarina Rama
200 g biscuiti mai tari
200 g ciocolata
1 ceasca de cafea concentrata
Blatul:
Albusele se separa de galbenuse, se pun in bolul unui mixer si se bat bine spuma, apoi se adauga treptat 200 g zahar. Se adauga apoi nuca de cocos, macul, faina si prajul de copt.Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra (cam 20 minute)Crema:
Galbenusele se amesteca cu praful de budinca, zaharul vanilat , cu laptele si se pune pe foc. Se amesteca incontinu sa nu se prinda de fund si se lasa pana se ingroasa bine.
Se pune la racit. Cand e rece se adauga 200 g margarina si se amesteca cu mixerul.Crema se intinde uniform peste blatul racit.
Biscuitii se inmoaie putin in cafea (nu mult ca oricum ei se vor inmuia) si se aseaza peste crema.Ciocolata se pune intr-o cratita si se topeste. Eu am mai pus si putina cafea (cam 30 ml) si dupa ce am luat de pe foc am mai pus 50 g margarina.
Se toarna deasupra si se da la rece pentru 30 minute dupa care se taie cu un cutit cu lama uda.
Se poate decora cum doriti, eu am decorat cu niste bombonele dragute.Este o prajitura foarte reusita si gustoasa.Cu siguranta am sa o mai repet cat de curand.
Pofta buna!!!
Sursa
Foarte buna prajitura, mama mea o face destul de des numai ca ea pune biscuiti parca Picknik deasupra.
RăspundețiȘtergereCristina, eu zic ca e fix totuna ce biscuiti pui. Oricum se inmoaie de la cafea si crema. Eu aveam dinastia si asa ca i-am folosit.
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata,trec pe la tine sa gust:D
RăspundețiȘtergereHaide Eni. Numai trebuie sa treci podul si esti la mine:))
RăspundețiȘtergereE o prajitura minunata. Asi veni sa servesc o portie ca nu am facut de ceva vreme. Pupici!
RăspundețiȘtergereo bunatate,,,,fur si eu una...pupici!
RăspundețiȘtergereBianca draga, arata foarte bine prajitura ta! Cred ca o s-o incerc curand !Te pup!
RăspundețiȘtergereO ce buna trebuie sa fie!Eu mai nou nu sunt adepta prajiturilor cu crema(am fost,he,he)dar asta ma tenteaza,mai ai o feliuta mica,mica?
RăspundețiȘtergereO saptamina minunata!
Arata super!
RăspundețiȘtergereSi eu am vazut reteta asta pe un blog acum cateva zile si o am in plan pt viitorul apropiat :)
Foarte bine arata... trebuie sa o incerc si eu...
RăspundețiȘtergerearata criminal...felicitari
RăspundețiȘtergereBuna draga Bianca! Bomboanele tale Raffaello m-au dat gata, iar prajitura Tosca e foarte tentanta! Si cand te gandesti ca am platit o gramada de bani pe 2 cutii de bomboane Raffaello pentru tortul meu Raffaello...hi!hi! Pupici Raffaellosi!
RăspundețiȘtergerewow ce prajituura buuuna!vreau si eu!arata foarte bine!trimite si la mine!te rooog!pupik,o seara buna!
RăspundețiȘtergereSuper prajitura asta ..nu-i lipseste nimic!
RăspundețiȘtergereo seara buna!