Pagini

duminică, 29 ianuarie 2012

Omleta in cuib

Nu am stiu cum s-o numesc asa ca am numit-o simplu..omleta in cuib. Este o reteta ideala pentru un mic dejun de duminica impreuna cu toata familia. O reteta gatita cu multa dragoste pentru familia mea si pentru a o posta pe situl lui Cristian , alias Bucatar Maniac care ne indeamna sa gatim cu dragoste (AICI)

E o reteta foarte usoara pe care o stie toata lumea... doar ca modul de prezentare e altul:)

Avem nevoie de:


4 oua (eu am pus 6 dar sunt sufieciente 4)
200 g kaizer
putina telemea
o jumatate ardei rosu
4 fire ceapa verde
putin lapte
sare, piper
2 linguri ulei masline



Kaizerul se pune intr-o tigaie si se baga la cuptor pentru 10 minute sa se rumeneasca.
Intre timp ceapa se taie marunt impreuna cu ardeiul si se pun la calit in 2 linguri ulei de masline. Se lasa putin sa se inmoaie si se lasa deoparte.
Ouale se sparg si se bat ca pentru omleta adaugand putin lapte si condimente precum sare si piper.
Se ia o tava de briose si se formeaza cu ajutorul feliilor de kaizer un cuib in care se va turna ulterior omleta.
Se pun si pe fundul tavii bucati de kaizer nu doar pe laterale.
Turnam treisfert din compozitie in toate cele 6 forme
dupa care adaugam ceapa si ardeiul.
Turnam si restul de omleta ramas in toate cupele si deasupra presaram putina telemea.
Dam la cuptor pana se rumenesc frumos (10-15 minute)
Se scoate tava afara si cu ajutorul unui cutit desprindem usor lateralele dupa care scoatem cu grija cosuletul cu omleta.
Servim alaturi de paine prajita, ceapa si ce altceva mai dorim.
Simplu , de efect si foarte gustos.
Pofta buna!!!

14 comentarii:

  1. foarte fain arata! un mic dejun delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare buna omleta, te asteapta un premiu la mine!! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. frectie la picior de lemn,,, lasa dom'le omleta sa fie omleta nu o calarii in tava de briose,of of

    RăspundețiȘtergere
  4. normal ca n-o sa dai mes doar cele ce te ling!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim uite ca am dat mesajul tau. E problema mea cum fac omleta si in ce tava o fac. Cred ca e buna diversificarea uneori...

    RăspundețiȘtergere
  6. Faina prezentarea!!!!Cateodata mai trebuie sa diversificam un pic ,altfel ne-am plictisi. Simpatic rau anonimul:) Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna aceasta idee! Astepata de mult timp sa o fac, dar asa uite poftesc la omleta ta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar si "omleta" bine prezentata e cu totul altceva!Arata foarte bine si e imbietoare !Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte faina prezentarea ta. o derivatiei originala a omletei. super bia!

    RăspundețiȘtergere
  10. E USOR SI GUSTOS AM FACUT SI EU

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata bestial!!! trebuie sa-mi si eu o tava din aceea!!!

    RăspundețiȘtergere