Pagini

duminică, 30 decembrie 2012

Paella cu pui

 
Dupa ce am facut paella cu fructe de mare (Aici reteta) mi-am dorit sa fac si paella cu pui (valenciana ii mai spune). Bineteles cu ingredinete romanesti... nu chiar originara de la mama ei:)

Am folosit (pt 8 portii)

400 g orez
9 copane de pui (800 g)
2 cepe
2 rosii mari
4 catei usturoi
200 g mazare verde
putin ulei de masline
3 cuburi Knor de pui
o jumatate ardei rosu
putin piper si sare
colorant pt paella (adus din Spania) in lipsa lui puteti folosi putina boia
curry

Se pune putin ulei  intr-o tigaie antiaderenta. Se adauga pulepe in prealabil condimentate cu sare si piper si se prajesc bine pe ambele parti pret de 10-15 minute.
Cand pulpele sunt prajite le scoatem pe un servetel absobant si adaugam ceapa. Sotam ceapa pana cand devine translucida (eu am cam ars-o:) si adaugam usturoiul taiat marunt, ardeiul si rosii bucatele mici.

Amestecam si mai lasam pe foc 5 minute. Pregatim orezul.. eu l-am pus intr-un pahar mai inalt (400 g) si aceasta a fost masura. Proportia orez / apa este 1: 3


Am adaugat orezul in tigaie,mazarea am pus colorant pt paella si putin curry, am pus si pulpele inapoi si am pus 3 pahare de apa pline (paharul cu care am masurat orezul).
 Am dat focul tare sa inceapa sa fiarba si de cand a inceput sa fiarba nu am mai amestecat deloc cu lingura si am lasat fix 20 minute. Chiar daca pare uscata deasupra in interior e foarte zemoasa.
Dupa cele 20 minute se poate lua de pe foc si se serveste imediat cu multa pofta.
Pofta buna!!!

 


















3 comentarii: