Se fac foarte usor si sunt foarte gustoase (am zis eu la final:)).
La inceput am vrut sa renunt cand am desfacut saculetul si am vazut cate erau si sa le iau pe fiecare in mana, sa le rup mustatile si apoi sa le frec cu sarma de vase...pentru a curata scoica in exterior. Dar apoi m-am razgandit, mi-am dat drumul la muzica si am tot frecat la ele:)
Deci reteta e simpla si e foarte rapida..nu dureaza mai mult de 8-10 minute , curatatul midiilor dureaza in jur de 15 minute:)
Avem nevoie de:
1 kg midii
1 ceapa (rosie am pus eu)
un sfert ardei rosu
1 pahar de vin
cativa catei usturoi
o jumatate legatura patrunjel
piper
rasnita verdeturi mediteraniene (optional)
pt orez:
1 ceapa
o jumatate ardei rosu
200 g orez salbatic
patrunjel verde
Midiile se curata sub jet de apa. Midiile care sunt deschise se arunca deoarece nu sunt bune, sunt moarte.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri ulei de masline.
Dupa 2-3 minute midiile incep sa se deschida si avem grija sa le miscam incet sa se deschida toate. Midiile care nu s-au deschis se arunca ( la mine toate s-au deschis).
Adaugam patrunjelul tocat si un praf de piper
Nu adaugam sare deoarece midiile au un gust usor sarat.
O ceapa se caleste in 2 linguri de ulei, cand s-a inmuiat se adauga ardeiul taiat marunt, orezul si putin patrunjel. Dam gustul cu putina sare.
Si cantitatea ajunge pentru 4 persoane lejer.
P.S. Deci sa nu uitam: midiile desfacute inainte de preparare se arunca si midiile nedesfacute dupa preparare la fel se arunca.
suuuper reteta! cum ti-au placut?
RăspundețiȘtergereNici eu nu am facut niciodata midii... Nu prea am curaj sa incerc! Ale tale arata bine!
RăspundețiȘtergerece bine arata,,,,,mmmm,,pupp!!
RăspundețiȘtergereCurajoas-o !
RăspundețiȘtergereCa trebuie ceva curaj sa gatesti si sa mananci midii.
Ma refer aici la noi,cei care nu le-am mancat la mama acasa. :)
@Giovanna mi-au placut foarte mult...sunt foarte bune.
RăspundețiȘtergere@Felis intr-adevar arata bine si sunt si bune.
@Mirela mersi...
@Lia da pana la urma mi-am facut curaj sa le gatesc si nu imi pare rau. Nici eu nu am mancat pana acum si am vrut sa le incerc.
Am sa-mi fac curaj sa incerc si eu sa gatesc acasa!Nu mirosea toata bucataria?mie de asta mi-e frica!
RăspundețiȘtergereGeta sa stii ca nu miros deloc cand le gatesti...si nici dupa aia. Miros putin in momentul cand le speli dar nu e un miros atat de urat...aduce a peste cumva...
RăspundețiȘtergereChiar nu strebuie sa iti faci probleme din cauza mirosului.
nu stiu cat sunt de proaspete aici la noi....lasa de dorit ,in italia spania...da, astia care au mare din plin
RăspundețiȘtergere