duminică, 4 martie 2012

Aperitiv cu crema de branza si ou

 
Pentru micul dejun am pregatit un aperitiv foarte gustos si usor de facut.
Reteta am gasit-o pe blogul lui Edith (Aici) la care am adus cateva modificari.

Am folosit:


1 bucata foietaj
100 g branza vaci
100 g mozarella
1 fir de ceapa verde
50 g spanac fiert
3 linguri smantana
sare, piper

Aluatul se intinde pe masa si se taie in 6 parti. Cu un cutter trasam o margine superficiala (nu pana jos)
pe fiecare patrat apoi mijlocul il intepam cu furculita.
Branza de vaci, mozarella data pe razatoarea mica, spanacul tocat marunt, ceapa taiata rondele, smanatana, piperul si sarea se amesteca bine intr-un bol. Compozitia o impartim in 6 si o punem in interiorul patratelor.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute (pana se rumeneste foietajul)
Se servesc calde decorate dupa preferinte.
Aici lasate simple alaturi de rosii si ridichi.
Aici alaturi de oua facute ochiuri peste care am rasnit piper proaspat.
Aici alaturi de carnat  cu cascaval fiert.
Toate 3 variantele sunt delicioase, un mic dejun copios si usor de facut. Merita sa le incercati, nu vezi regreta.
Pofta buna!!!

5 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Hmmm yumy, m-as trezi in fiecare dimi cu asa mic dejun!! Te pup!

Edith spunea...

Ma bucur ca le-ai incercat!
Sa va fie de bine! :)

DiaMar bucataria galbena spunea...

Un mic dejun delicios.pup!

Maria spunea...

Super reteta!!!!Intradevar un mic dejun copios:)!!!!

CRistina spunea...

Apetisant!!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons